miércoles, 17 de febrero de 2016

Experts de la sanitat defensen les derivacions a la privada


 
La Fundació Víctor Grífols i Lucas va presentar ahir un informe en el qual defensa el sistema de derivacions de pacients i activitats mèdiques cap a la sanitat privada. L'estudi La interacció pública-privada a la sanitat s'ha elaborat a partir de les aportacions de diversos experts, com ara la presidenta de la Fundació, Victòria Camps, i el catedràtic Guillem López-Casasnovas.
El treball coincideix amb la intenció del conseller de Salut, Toni Comín, de promoure un model de sanitat “més universal, equitatiu, públic, divers, transparent, d'excel·lència i sostenible”, i de reduir les derivacions de serveis a operadors privats.
Durant la presentació de l'informe, Camps va qüestionar les paraules del conseller: “El que és necessari és preguntar-se què és millor per sostenir l'equitat sanitària: deixar que empitjorin les llistes d'espera per falta de recursos o acceptar la intervenció privada.” Camps també va demanar, amb referència implícita al conseller, apartar els prejudicis ideològics que té el concepte “privatitzar” i va rebutjar que l'acció del sector privat es vinculi només amb interessos econòmics.

FUENTE: EL PUNT AVUI .CAT



Load disqus comments

0 comentarios